Deyim

Bilmediğin Sularda Yüzme

Aslen bir deyim olarak kullanılır. Genellikle insanlar bilmedikleri bir konuda konuştuklarında veya bilmedikleri bir işi yaptıklarında eğer sonuçlar çok tehlikeli olabilecekse çok yerinde bir kullanım olmuş olur.

Özellikle dini konularda bilgisi olmayan herkesin kafasına göre konuşması bu duruma örnek olarak verilebilir. Nasıl ki doktor olmayan bir kişi birini ameliyat etmiyorsa, din konusunda bilgisi olmayan birisi de din hakkında bilmediği konularda fikir yürütmemelidir. Doktor nasıl ki sadece basit bir sağlık ocağında çalışabilmek için 6 yıl çalışıp okul bitiriyor, sonra eğer hastanelerde uzman doktor olmak isterse bir de en az 2 yıl farklı bir sınav çalışıp ömrünü bu yolda harcıyorsa din konusu da böyledir. Kimse bir kalp cerrahıyla kalbin nasıl çalıştığı hakkında tartışmaya giremez. Çünkü o adam bu işin piridir. Aynı şekilde din konusunda da eğitimi ve bilgisi yüksek olmayan kişiler fikir yürütemez çünkü bu işi bilenler ancak bize nasıl yapılacağını anlatabilir.

Bu konuda bilmediğin sularda yüzmemek gerek. Yani hakkında bilgin olmadığı konularda fikir yürütmemek veya iş yapmamak gerek. Böyle konularda işi bilenlere danışmak en doğrusudur.

Bu Deyim ve kullanımı hakkında detaylı bilgi almak için aşağıdaki yorum kısmını kullanabilirsiniz. Bilmediğin Sularda Yüzme hakkında ödeviniz varsa veya başınızdan geçen özel bir hale uygun olup olmayacağını merak ediyorsanız yorum ile hemen sorabilirsiniz.

Paylaş