Namaza Meyli Olmayanın Ezanda Kulağı Olmaz

Namaza meyli olmayanın ezanda kulağı olmaz atasözü anlamı şudur: Bir işinin bütününü yapmaya hevesli olmayan kişilerin o işin ayrıntılarıyla ilgilenmemesidir. Atasözünde geçtiği gibi namaz kılmak isteyen ezan okunduğunda farkında olur. Ama kişinin namaz kılma isteği yoksa müezzin o kişinin kulağının dibine gelip bağırsa bile ezanı duymaz. Çünkü o konuyla alakalı beynindeki almaçlar kapalıdır ve o konuyu beyin istemediği için bilinçli olmasa bile kişi o konuda bir bilgi kafasına almaz.

Namaza meyli olmayanın ezanda kulağı olmaz atasözü örneği:

Güray yaz tatilinde babasına yardım etmeyi kabul etmişti. Ama mecburiyetten. Çünkü babasının ona bilgisayar almasını istiyordu. Güray’ın babası ise Güray’ın biraz zorluk görmesini, iş hayatında bulunmasını ve paranın kolay kazanılmadığını görmesini istiyordu.

Güray’la babası dükkana gitti. Babası çalışıyor, Güray da bir şey istenildiğinde o işi yapıyordu. Ama Güray’ın aklı hep başka yerlerdeydi. Sürekli farklı şeyler düşünüyordu. Bu yüzden babasının ondan istediklerini anlamıyor, babası seslendiğinde onu duymuyordu. Babası en sonunda bu duruma sinirlendi ve: “Namaza meyli olmayanın ezanda kulağı olmaz. Senin bu kafayla iş yapman zor. Önce kafanı topla sen” dedi.

Bu Atasözü ve kullanımı hakkında detaylı bilgi almak için aşağıdaki yorum kısmını kullanabilirsiniz. Namaza Meyli Olmayanın Ezanda Kulağı Olmaz hakkında ödeviniz varsa veya başınızdan geçen özel bir hale uygun olup olmayacağını merak ediyorsanız yorum ile hemen sorabilirsiniz.


Bir yanıt yazın

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

İsim ve mail zorunlu değildir.