Ekmeğini Yalnız Yiyen Yükünü Yalnız Taşır

Ekmeğini yalnız yiyen yükünü yalnız taşır atasözü anlamı eğer tek başına yaşayıp kimseye yardım etmiyorsan, yani ekmeğini paylaşmıyorsan, işler kötü gidip zorlaştığında da tek başına kalırsın, yani yükünü yalnız taşırsın demektir. Paylaşımcı olmayı, durumu iyiyken başkalarına yardım etmeyi ve toplum olarak yardımlaşmayı anlatır. 

Ekmeğini yalnız yiyen yükünü yalnız taşır atasözü örneği:

Veli sakin ve biraz da içine kapanık birisiydi. İşine gider gelir, tanımadığı insanlarla tanışmayı, sosyal ortamlardan bulunmayı sevmezdi. Bu huyu çevresi tarafından sevilmez, asosyal olarak nitelendirilirdi. Belkide haklılardı. Veli asosyal olabilirdi. Ama halinden memnundu. İşinden gelir, kitabını alır okurdu. Öyle dışarı çıkıp arkadaşlarıyla gezme huyu da yoktu. Zaten arkadaşları çok azdı. Onlarla da çok görüşmez, zaman zaman görüşürdü. Veli bir yandan da işinden iyi kazanırdı. Yazılımcıydı. Kazandığı parayı çok harcamaz. Doğal olarak birikirdi. Ama bir gün geldi ki Veli’nin parayla hallolmayacak bir sorunu oldu. Veli çevresinden yardım istedi ama pek oralı olmadı kimse. Bir nevi yaptıklarının, daha doğrusu yapmadıklarının karşılığını alıyordu. Ekmeğini yalnız yiyen yükünü yalnız taşırmış. Şimdi Veli de yükünü yalnız taşımak zorundaydı.

Bu Atasözü ve kullanımı hakkında detaylı bilgi almak için aşağıdaki yorum kısmını kullanabilirsiniz. Ekmeğini Yalnız Yiyen Yükünü Yalnız Taşır hakkında ödeviniz varsa veya başınızdan geçen özel bir hale uygun olup olmayacağını merak ediyorsanız yorum ile hemen sorabilirsiniz.


Bir yanıt yazın

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

İsim ve mail zorunlu değildir.