Acele İşe Şeytan Karışır

Acele işe şeytan karışır atasözü aslında şeytanın karışmasıyla alakalı değildir. Acele yapılan işin ters gitmesiyle sonuçlandığı için bu şekilde ifade edilmiştir. Yoksa acele yapıldığında şeytanın herhangi bir işe karıştığına dair bir bilgi yoktur.

Bu atasözünün anlamı, özen gösterilmeden, sırf hızlıca bitsin diye hızlı ve acele yapılan işlerin hızlı bitmek yerine tam tersine neticede hata çıkarıp normalde süreceğinden daha uzun sürdüğünü anlatır.

Bu atasözümüze örnek olarak:

Uzun Ramiz lakabını pek sevmezdi. Ama bir kere üstüne yapışmıştı. Aslında uzun değil tam tersine kısaydı ama zaten biraz espri olsun diye arkadaşları arasındaki 3 adet Ramiz’in her birine bir lakap takmışlardı. Onunki de ‘Uzun’ olmuştu. Uzun Ramiz iş yerinde mesai saatlerinin sonlarına gelmişti. Kısa süre sonra çıkacaktı. Bugün çok yorulmuştu ve eve erken gitmek istiyordu. Elindeki iş de mesai saatinin sonuna yetişmeyecek gibiydi ancak yetişmesi zorunluydu. İşi hızlandırmaya başladı. Gitgide hızlanarak yapıyordu, ancak bu şekilde bitirirse mesai saatinde bitebilirdi iş. Ancak acele işe şeytan karışır. Bu iş için de böyle oldu ve iş sonlara yaklaşmışken bozuldu. Bu sefer işi düzeltip daha da uzun süren bir iş periyoduna girmiş oldu. Zaten çok iyi bildiği bir atasözünü hatırlamak onu biraz sinirlendirmişti.

Bu Atasözü ve kullanımı hakkında detaylı bilgi almak için aşağıdaki yorum kısmını kullanabilirsiniz. Acele İşe Şeytan Karışır hakkında ödeviniz varsa veya başınızdan geçen özel bir hale uygun olup olmayacağını merak ediyorsanız yorum ile hemen sorabilirsiniz.


Acele İşe Şeytan Karışır İçin 2 Yorum

Bir yanıt yazın

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

İsim ve mail zorunlu değildir.