Sakla Samanı Gelir Zamanı

Sakla samanı gelir zamanı atasözü, elinde çok bulunduğu zaman faydalı olacak çok sayıda aynı eşyaların ufak parçalarının da saklanması gerektiğini, onları saklaya saklaya o büyük bütünü elde edebileceğimizi anlatan bir atasözüdür.

Sakla zamanı gelir zamanı atasözü kısa kompozisyon

Eski zamanların birinde iki komşu çiftçi varmış. Bu çiftçilerin ikisi de çok çalışır ve hayvan sahiplerine satmak için saman yetiştirirlermiş. Bu iki komşudan bir tanesi diğerine göre daha tasarruflu imiş. Harcarken dikkatli harcar, toplarken de dikkatli toplarmış samanını. Ne tarlada toplanmadık bir saman bırakır, ne de samanları dürerken (düzenleyip, paketlerken) bir tane yerde artık saman bırakırmış. Diğer çiftçi ise bunlara dikkat etmez, daha hızlı olsun diye tarlayı hızlıca biçer, dürme işini de hızlıca yapıp sağda solda ufak tefek samanları toplamakla uğraşmazmış.
Ama bir sene kuraklık gelmiş. İki çiftçinin de tarlası eşit büyüklükte olduğu halde tasarruflu çiftçi o sene sanki normal dönemdeymiş gibi saman satmış. Diğer çiftçi nasıl olduğunu sorunca tasarruflu çiftçi cevaplamış; “Her sene ben tek bir saman tanesini bile israf etmeden topluyor ve balyalıyorum (paketlemek). Her sene de çıkan fazla samanları kenara topluyordum. Bu sene kuraklık olunca ben de senin gibi az hasat yaptım. Ama bu sene kenara topladığım o ufak ufak samanları kullandım. O yüzden sanki normal seneymiş gibi samanım oldu. Benden sana tavsiye komşu, sakla samanı, gelir zamanı.

Bu Atasözü ve kullanımı hakkında detaylı bilgi almak için aşağıdaki yorum kısmını kullanabilirsiniz. Sakla Samanı Gelir Zamanı hakkında ödeviniz varsa veya başınızdan geçen özel bir hale uygun olup olmayacağını merak ediyorsanız yorum ile hemen sorabilirsiniz.


Bir yanıt yazın

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

İsim ve mail zorunlu değildir.