Ayağını Yorganına Göre Uzat

Ayağını yorganına göre uzat anlamı; kazandığından fazla harcamak veya kenardaki parasını hiç düşünmeden harcama yapmak anlamından kullanılır. Ancak sadece para konularında değil hesapsızca yapılan diğer tüm işlerde de kullanılabilir.

Örneğin aylık bin lira geliri olan bir kişinin üç bin liralık telefon alması bu deyimimiz için uygun bir durum oluşturur. Benzeri şekilde pek çok masraflı harcamaya örneklenebilir.

En iyisi israf etmemek ve ihtiyacımız neyse onları satın alarak harcama yapmaktır.

Ayağını yorganına göre uzat anlamı ve örneği:

Ramiz hızlı bir şekilde pazara doğru yürüyordu. Babası onu acil çağırmıştı ama neden olduğunu bilmiyordu. Biraz yorularak yürüdükten sonra pazara ulaştı ve pazarın girişinde babasını gördü. Babası elinden tuttu ve pazarın içlerine kadar gittiler. Sonunda pazarda oyuncak satan tezgahın önünde durdular. Ramiz çok şaşırdı çünkü bunu beklemiyordu. Bugüne kadar babası hep durumları iyi olmadığı için çok harcama yapamayacaklarını, ayağımızı yorganımıza göre uzatmamız gerektiğini söylüyordu. Ama babası sanırım parasını biriktirmiş ve o istediği oyuncaklardan bir tane alması için onu bu tezgaha getirmişti. Ramiz çok mutluydu ve heyecandan dili tutulmuştu.

Bu Deyim ve kullanımı hakkında detaylı bilgi almak için aşağıdaki yorum kısmını kullanabilirsiniz. Ayağını Yorganına Göre Uzat hakkında ödeviniz varsa veya başınızdan geçen özel bir hale uygun olup olmayacağını merak ediyorsanız yorum ile hemen sorabilirsiniz.


Bir yanıt yazın

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

İsim ve mail zorunlu değildir.